Israel renar förorenade floden Ganges

Israelisk teknik för att rena den indiska floden Ganges

Indien kommer att integrera Israels vattentekniker i en nationell satsning för att rensa upp den förorenade Gangesfloden som ger vatten till 40 procent av Indiens befolkning i 11 stater genom vilken den flyter.

Indiska ingenjörer besökte forskare och tjänstemän i Israel i slutet av förra månaden för att undersöka möjligheterna.

Samarbetet att försöka rengöra Indiens heligaste flod har sin bakgrund i det samarbete som undertecknades av tjänstemän från de båda länderna under besöket av Indiens minister för Samhällsplanering, Kamal Nath, till Israel i februari 2012.

Minister Naths besök kom på inbjudan av Israels minister för industri, handel och arbetsmarknad Shalom Simhon. Avtalet undertecknades mellan D. Diptivilasa, Indiens vice minister för stadsplanering och Boaz Hirsch, vice chef för Israels ministerium för industri, handel och arbetsmarknad.

Enligt den gemensamma överenskommelsen, kommer en Indien-Israel arbetsgrupp skapas med syftet att långsiktigt utveckla och sprida teknik avseende vatten, avloppsvatten och avloppshantering.

Arbetsgruppen kommer också att diskutera möjligheten av ett demonstrationsprojekt, en pilotstudie och upprättande av kommersiella demonstrationsprojekt med fokusering på vattenteknik, fast avfall och hur behandla industriutsläpp. De skulle fungera som plattformar för att presentera innovativ teknik för att lösa vattenproblem, t.ex. en vattenkvalitetsstandard för dricksvatten, behandling av avloppsvatten och återanvändning av behandlat avloppsvatten.

”I Indien finns ett stort behov av omfattande lösningar i olika områden . Från avsaltning till avloppsvatten, från vatteneffektivitet till vattenlösningar. Israels innovativa vattenindustri kan erbjuda lösningar på många av dessa behov”, säger Oded Distel, chef för Israels Newtech, ett nationellt program under ledning av ministeriet för industri, handel och arbetsmarknad.

Postad av on sep 6 2012. Filed under CleanTech, Senaste, Teknik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google