Svenskt företag bygger supersnabbt fibernät i Israel

Den svenska operatören ViaEuropa med huvudkontor i Lund har tecknat ett avtal med Israel Electric Corporation (IEC) om att bygga ett supersnabbt fibernät i Israel. Projektet beräknas starta i början av 2014 och senast 2020 skall det täcka 2/3 av landet.

ViaEuropa ägs av den kände IT-entreprenören Jonas Birgersson som har tillbringat större delen av det senaste året i Israel för att sy ihop affären.

ViaEuropas VD, Mattias Lindberg, säger i ett uttalande att ”…Vi är stolta att få vara med om att bygga upp en ny svensk exportindustri…”

Den tekniska lösningen BRIKKS som också är utvecklad i Sverige har använts av olika s.k. stadsnät bland annat i Landskrona och Växjö och för IEC var det avgörande att kunna se exempel på fungerande installationer och hur dessa skapat tillväxt och lönsamhet i fibernäten.

Ordern i Israel innebär att en stor exportmarknad nu öppnar upp sig för svensk spetskompetens och visar på vikten av att upprätthålla öppna affärsrelationer med omvärlden.

Av Patrik Gillsvik

Mer information om företagen:

ViaEuropa

Israel Electric Corporation (IEC)

[googlemaps width=620 height=300]

Postad av on jun 18 2013. Filed under Elektronik, Övrigt, Senaste, Sverige Israel, Teknik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google