Microsoft presenterade 40 nya tekniker – 20 av dem utvecklade i Israel

 

Think Tank 2012

Under Think Tank 2012 konferensen i Tel Aviv, Israel, presenterade Microsoft Research & Development Center 40 nya tekniker, varav 20 av dem var utvecklade av nystartade israeliska företag, s.k. Start-Ups.

Think Tank 2012 är en årlig återkommande konferens där kreativitet och innovation står i centrum. Huvudtalare var Rick Rashid, forskningsansvarig Microsoft Research, vilken gjorde sin första resa till Israel. Rashid åtföljdes av en delegation på cirka 25 ledande tjänstemän hos Microsoft.

Adi Diamant, chef för Microsofts Israel Innovation Labs berättade att t.o.m. teknikjätten Microsoft såg Israel som ett innovativt land.

”Vi använder verkligen Israels unika position och introducerar till Microsofts chefer en av de bästa industrierna i den högteknologiska världen just nu”, säger Diamant.

”Just nu sysselsätter Microsoft Israel omkring 600 anställda, varav de flesta fokuserar på business intelligence området”, tillade han. ”Vi har också ett mikrokosmos av många grupper inom olika områden. På ett sätt fokuserar vi på två pelare, men vi är faktiskt en grupp på cirka tio olika start-ups inom Microsoft och för Microsoft.”

Microsoft har nyligen valt Israel för dess första Start-Op accelerator för att uppmuntra användningen av moln-baserade applikationer med hjälp av Windows Azure. ”Moln”-konceptet gör det möjligt för en enskild person eller företag att använda information utan att behöva förlita sig på program.

Microsoft är inblandade i andra acceleratorer, men i det israeliska företaget är det första gången det körs med en sina egna anställda.

Nyligen har Microsoft även meddelat att Microsoft Technology Center (MTC) kommer att öppnas i Israel. Dess anläggning för IT-infrastrukturutveckling och försäljning kommer att lokaliseras i Raanana. MTC kommer att fokusera på medel- och stora företag och erbjuda en komplett lösning för drift, virtualisering och datasystem, e-postservrar och internkommunikation samt att MTC också kommer att kunna sälja ett större utbud av mjukvarulösningar.

Länk till originalartikel

I videon nedan intervjuas Adi Diamant – Microsofts chef för Israel Innovation Labs.

 

Postad av on aug 1 2012. Filed under Innovationer, R&D, Senaste. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google