Hälsoforskning i Israel

Ledande hälsoforskning i Israel

Israel har en avancerad infrastruktur av medicinsk och paramedicinsk forskning och bioteknikkapacitet. Bioteknik, biomedicin och klinisk forskning står för över hälften av landets vetenskapliga publikationer, och den industriella sektorn har använt denna omfattande kunskap för att utveckla läkemedel, medicinsk utrustning och terapibehandling.


Medicin och genetik

Israeliska forskare har utvecklat metoder för framställning av ett humant tillväxthormon och interferon, en grupp av proteiner som är effektiva mot virusinfektioner. Copaxone, ett läkemedel som används vid behandling av multipel skleros (MS), har utvecklats i Israel från grundforskning till industriell produktion.

Avancerad stamcellsforskning utförs i Israel och de första stegen i utvecklingen av studier av stamceller har skett i Israel och forskning inom detta område går tillbaka till början av 1960-talet. År 2006 var israeliska forskare ledande gällande per capita i antalet artiklar publicerade i vetenskapliga tidskrifter med anknytning till stamcellsforskning. År 2011 ledde den israeliska forskaren Inbar Friedrich Ben-Nun ett team som producerade de första stamcellerna från hotade arter, ett genombrott som skulle kunna rädda djur i fara från att utrotas.

Biomedicinsk teknik
Sofistikerad medicinsk utrustning för både diagnostik och behandlingsändamål har tagits fram och marknadsförs över hela världen, såsom datortomografi (CT) skannrar, magnetisk resonanstomografi (MRT) system, skannrar för ultraljud, medicinska kameror och kirurgiska lasrar. Andra nyheter inkluderar en kontrollerad frisättning flytande polymer för att förhindra ansamling av tandplack – en anordning för att minska både godartade och elakartade svullnader i prostatakörteln, användning av botulinum, och en miniatyrkamera innesluten i en sväljbar kapsel som används för att diagnostisera gastrointestinala sjukdomar.

Under 2009 utvecklade forskare från flera europeiska länder och Israel en robot-handprotes, kallad SmartHand, som fungerar som en riktig hand, så att patienten kan skriva med den via t.ex. tangentbord, spela piano och utföra andra rörelser. Protesen har sensorer som gör det möjligt för patienten att känna verklig känsla i sina fingertoppar. En nytt MRI-system för att identifiera och diagnostisera tumörer har utvecklats vid Weizmann Institute och som har erhållit godkännande från amerikanska Food and Drug Administration vilken används redan för att diagnostisera bröst-och testikelcancer. Det nya systemet kommer att ersätta invasiva procedurer och eliminera väntetiden för resultaten.

Läkemedel
Teva Pharmaceutical Industries, med huvudkontor i Petah Tikva, Israel, är den största tillverkaren av generiska läkemedel i världen och en av de 20 största läkemedelsbolagen i världen. Företaget specialiserar sig på generiska läkemedel och aktiva farmaceutiska substanser samt har utvecklat egna läkemedel såsom Copaxone och Laquinimod för behandling av multipel skleros och Rasagilin för behandling av Parkinsons sjukdom.

PillCam – pillerstor kamera som kan sväljas och som har kapacitet för nästan 60 000 bilder

Diabetesforskning

Handgestsystemet för kirurger

HIV detektering

Tomatbaserad vård av hudcancer

Neuromedicinska framsteg

Hadassah genterapi-center

60-70% av arbetskraften inom biotekniksektorn består av kvinnor »

Postad av on aug 29 2012. Filed under Hälsa. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google