Googles styrelseordförande: Vi älskar Israel

Styrelseordföranden för Google i Israel

Googles styrelseordförande Eric Schmidt talade på en Tel Aviv konferens där han berömde Israels ingenjörer och utvecklingscentra och diskuterade teknikens roll i regionens politiska omvälvningar.

Schmidt sa att bolagets utvecklingscentrum i Israel är bland företagets mest effektiva och att Google fortsätter ökar dem.

Kvaliteten på Israels ingenjörer är mycket hög, enligt Schmidt, inte minst på grund av landets universitet och den utbildning som har getts i armén. Han berömde även lokala säljare som var bland de bästa i världen vilka fortsätter att bidra till bolagets vinst.

Schmidt uttalande ”Vi älskar Israel” drog applåder från publiken.

En av Googles viktigaste konkurrenter, Facebook, meddelade på måndagen att de köper Face.com vilket är ett israeliskt företag som har utvecklat en teknik för att känna igen ansikten, för en summa mellan US$ 80-100 miljoner.

Schmidt sade att Israel även om Israel har ett bra utbildningssystem och universitet behöver landet stärka dem ytterligare.

Schmidt berörde också bolagets uttåg från Kina. ”Vi trodde att censuren skulle stoppas”, istället ”blev censuren svårare”. Vidare: ”Kina började censurera mer eftersom de kunde göra det”, sade han. ”Det är därför vi lämnade Kina och började fokusera på Hong Kong.”

”Google är emot censur,” sa Schmidt. ”Som användare har du rätt att få all information som är tillgänglig och i det långa loppet är länder som blockerar information mindre konkurrenskraftiga.”

På tal om den arabiska våren, säger Schmidt att ”diktatorer i arabvärlden censurerade allt utom Internet, de var för gamla och visste inte något om det.” Han tillade att det inte var tech-företag som genomförde den arabiska våren utan snarare människor som använde teknik ”för att revoltera mot diktatorerna.”

”Om regeringen stänger av Internet, är det ett tecken på att regeringen är rädd”, sade han.

Schmidt talade också om innovation: ”Om du inte försöker så vet du inte – vi försökte, jag såsom du behöver inte ens komma ihåg namnen på alla de produkter som misslyckades – det är det som är hemligheten med innovation”.

På frågan från Haaretz om Google planerar att köpa en tidning eller utöka sin information, svarade Schmidt: ”Vi funderade många gånger på att köpa en tidning, men vi beslutade att inte göra det då produktion av innehåll är svårt, vi föredrar istället att länka till det innehåll som du gör. ”

”Människor ska inte vara rädd för tekniken,” avslutade Schmidt. ”Framtiden har bara börjat.”

Länk till originalartikel

Nedan följer en video avseende Google Israel R&D:

Postad av on sep 5 2012. Filed under Google, R&D, Senaste. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google