Finska marinen köper nytt robotsystem från Israel för 162 miljoner euro

Utdrag från YLE:

Den finska marinen ska köpa ett nytt ytavvärjningssystem från Israel. Det nya robotsystemet, som går under namnet Gabriel, ersätter det nuvarande som föråldras på 2020-talet. Det är försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) som har gett Försvarsmaktens logistikverk fullmakt att ingå ett avtal. Det meddelar Försvarsministeriet i ett pressmeddelande.

De nya robotarna ska installeras på Hamina-klassens fartyg, på de nya korvetterna i Flottilj 2020 som byggs under nästa årtionde, och dessutom ska robotarna också placeras på landfordon. Med ytavvärjning menar man eldgivning mot fiendens ytfartyg. Ytavvärjningsrobotar har lång räckvidd och kan även användas mot landmål. Marinens ytavvärjningsförmåga består av roboteldgivning, sjöminering samt artilleriets och kustrobotarnas eldgivning. Med det nya ytavvärjningsrobotsystemet skapas en spärr och ett hot för motståndaren.

Dessutom stärks Finlands förmåga att även i framtiden svara på hot på det moderna stridsfältet som ständigt utvecklas, skriver Försvarsministeriet i ett pressmeddelande.

Anskaffningen har ett värde på 162 miljoner euro med en tilläggsoption på 193 miljoner euro. Det finns ändå inget beslut om att använda tilläggsoptionen ännu. Fortsättning »

Israel-Finland »

Postad av on jul 6 2018. Filed under Försvar & Säkerhet, Teknik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google