ERC comics – teckna en historia om forskning

”På nätet växer nu en ovanlig kombination av konst och forskning fram: ERC comics. Tanken är att locka nya målgrupper, ovana vid forskning. Europeiska forskningsrådet, ERC, finansierar projektet.
Att scrolla sig genom bilderna på ERC comics är inte som att läsa en vanlig serie på papper; det är inte alltid bundet till rutor, är delvis rörligt och ibland interaktivt. Det är också en introduktion till vetenskap, men utan omedelbart fokus på vetenskap.
– Det här är ett ovanligt sätt att visa vetenskap, att koppla till konst, säger professor Ulf Leonhardt som forskar på teoretisk fysik bakom osynlighet på Weizmann Institute of Science i Israel.

Tvekade inte
Hans ERC-finansierade forskningsprojekt var ett av de allra första att väljas ut till ERC comics. När han fick frågan tvekade han inte. Kanske för att hans forskning om osynlighet i sig är visuell, och för att han redan innan brukade använda serieteckningar för att presentera sin forskning.
– Om du forskar i mitt fält och inte kan förklara med en teckning förstår du inte det själv.
Men en professionell konstnär ger mer, menar han.
– Serietecknaren gör något roligt av det, skapar personliga karaktärer
ERC-teamet sitter i Paris. Ulf Leonhardt kunde träffa dem liksom tecknaren flera gånger, eftersom han ofta ändå var där på besök. Serien publiceras nu i ett avsnitt var fjärde vecka på ERC comics.” Fortsättning »

Israelisk konst strålas upp till rymden (2016) »

Postad av on mar 16 2017. Filed under Senaste. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google