Elektroniktidningen om israeliska Ceva

Utdrag

”När mobilvärlden insåg – från platsannonser – att Apple tänkte stoppa in AI-acceleratorer i sina telefonchips, fick israeliska IP-konstruktören Ceva genast beställningar på neuronnätskärnor från tre andra tillverkare av systemkretsar för mobiltelefoner.

Denna lilla anekdot om Apples makt att sätta trender i mobilvärlden, berättade Richard Kingston från Ceva igår under en tvådagarskonferens i München för europeisk elektronikmedia.

Smarttelefoner blir med sina AI-chips nu till slut ”smarta” på riktigt, kan man säga. Men de är långtifrån den enda tillämpningen. Systemkameror, övervakningskameror, drönare och självkörande bilar är på väg ut på marknaden med Ceva-kärnor som acceleratorer för neuronnätsalgoritmer.

– Om några få år tror vi att samtliga produkter som innehåller en kamera kommer att använda neuronnät för att bearbeta bilddata, säger Richard Kingston på Ceva.

En kommande kund är ”världens största aktör inom drönare” som ska använda Cevas neuronnät för att undvika kollisioner.

Utöver bildanalys kommer neuronnätskärnorna i olika produkter att användas för bland annat ljudanalys, sensorfusion, styrning och kommunikation.

Apple använder neuronnäten till att börja med för att göra kameran intelligentare, för att identifiera användaren och för att animera användarens ansikte i realtid.” Mer information »

Apples nya iPhone X utvecklad i Israel (2017) »

Postad av on nov 15 2017. Filed under Senaste. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google