DI: Försvaret nära att köpa israelisk missil

Israeliska missiler skyddar Sverige?

Utdrag

På måndagen startar militärövningen Aurora som också är finalen i Sveriges luftvärnsupphandling med 10 miljarder i potten. Di kan avslöja att om regeringen väljer Patriot är israeliska Skyceptor-missiler nödvändiga för att klara moderna hot. Det står redan klart att Polen ska ladda Patriot med Skyceptor. Mer information »
**

Ett tillägg till det bifogade utdraget är att för att få missilförsvarssystemet Patriot till en attraktiv prisbild erbjuder dess tillverkare, Raytheon, att systemet kan laddas med Skyceptormissiler som är utvecklade av Israels Rafael Advanced Defense Systems, utöver missilens tekniska överlägsenhet. SkyCeptor i sin tur är en version av Stunnermissilen som används i det israeliska missilförsvarssystemet David’s Sling – ett system som Elbit och Raytheon har utvecklat tillsammans.

David’s Sling – sista pusselbiten i Israels missilförsvarssystem (2017) »

Postad av on sep 10 2017. Filed under Elbit Systems, Försvar & Säkerhet, Senaste, Teknik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Tel AvivKartor och satellitbilder i Israel

SÖK A - ÖWest Ham United sponsras av israeliska eToroManchester City i partnerskap med israeliska Wix

Sök i arkivet

Via månad/år
Via kategori
Sök via Google