Dagens Industri (utdrag): PAXMAN och Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) meddelar att bolagen har tecknat ett exklusivt licensavtal för behandlingar med PAXMAN Scalp Cooler i Mexiko. Teva kommer enligt avtalet att ansvara för försäljning och marknadsföring på denna marknad.
Samarbetet med Teva är PAXMANs första licensavtal gällande bolagets ledande skalpkylningsteknologi som används för att förhindra håravfall vid cancerbehandling. Samarbetet kommer att etablera PAXMAN Scalp Cooler på i Mexiko, där över 150 000 nya cancerfall konstateras varje år. PAXMAN kommer att tillhandahålla skalpkylningssystem och kylhättor till Teva mot en fast ersättning per behandling.

PAXMAN Scalp Cooler erbjuder ledande skalpkylningsteknologi för att förhindra håravfall. Systemet består av en kompakt kylenhet med en kylvätska som cirkuleras i specialdesignade kylhättor. Kylsystemet bärs upp av en justerbar ställning som erbjuder mycket god komfort för patienten.
– Jag är stolt och exalterad över detta samarbete mellan PAXMAN och Teva på en sådan viktig tillväxtmarknad i Latinamerika. Teva är ett av världens främsta läkemedelsbolag, och det här avtalet understryker det växande globala behovet av skalpkylning som ett sätt att höja livskvaliteten för cancerpatienter. Båda bolagen delar visionen om att erbjuda högkvalitativ och prisvärd hälsovård till patienter över hela världen. Jag är övertygad om att PAXMAN kommer att kunna dra stor nytta av Tevas starka varumärke, storskalighet och globala närvaro, säger PAXMANs vd Richard Paxman.
– Det är glädjande för oss att vi nu kan inkludera PAXMANs ledande skalpkylningssystem i vår breda portfölj med onkologiprodukter i Mexiko. Det är glädjande att vi nu kan erbjuda patienter ett effektivt sätt att bekämpa håravfall vid cellgiftsbehandling, vilket ofta kan vara både emotionellt och fysiskt plågsamt för patienten, säger Guillermo Ibarra, General Manager för Teva Mexico.

 

Om Teva Pharmaceutical Industries

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE and TASE: TEVA) är ett ledande globalt läkemedelsbolag som levererar högkvalitativa, patientfokuserade hälsovårdslösningar till omkring 200 miljoner patienter på 60 marknader varje dag. Teva har sitt huvudkontor i Israel, och är världens största producent av generikaläkemedel med en portfölj bestående av över 1 800 molekyler som ligger till grund för ett brett utbud av generiska produkter inom de allra flesta behandlingsområden. Inom specialmedicin erbjuder Teva en världsledande, innovativ behandling för multipel skleros samt har utvecklingsprojekt i sen klinisk fas för andra sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet som rörelsesjukdomar, migrän samt smärt- och neurodegenerativa tillstånd. Bolaget har dessutom en bred portfölj med produkter för behandling av andningsvägarna. Teva utnyttjar även sin kunskap inom generika och olika specialistområden för att hitta nya sätt att behandla återstående patientbehov genom att kombinera läkemedelsutveckling med medicinska produkter, tjänster och teknologier. Tevas globala intäkter uppgick till 21,9 miljarder USD under 2016.

Fortsättning »

FDA godkänner leukemibehandling från Teva (2018) »

av tlvisr